Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Nedeljnik, Objavila: J.B.Č. ]

26. 05. 2018. 14:58 >> 14:50

IAKO SU JEDNAKE PO TITULI

Megan mora da se pokloni pred Kejt

I Kejt Midlton i Megan Markl su dobile titulu vojvotkinje kada su se udale za svoje prinčeve. Iako obje imaju 36 godina i jednake su po tituli, od Megan se još uvijek očekuje da se nakloni pred Kejt.

Na poklanjanje spuštanjem glave i savijanjem koljena Megan se navikla, jer protokol nalaže da ona to mora da uradi u prisustvu članova kraljevske porodice, pogotovo onih koji su višeg ranga od nje.

Budući da je Kejt udata za budućeg kralja Engleske, Vilijema, ona je višeg ranga od Megan.

Meganin muž, princ Hari, šesti je pretendent na prijesto u nasljednom redu, dok je njegov brat Vilijem drugi, i nalazi se odmah iza princa Čarlsa koga bi trebalo da naslijedi, piše britanski Ekspres.

Najviši ženski čin u kraljevskoj porodici, konsort - kraljica dodjeljuje se ženi vladajućeg kralja. Ona neće dijeliti političke moći, ali će dijeliti njegov društveni rang i status.

Iako Megan dobija jedan od najviših rangova u kraljevskoj porodici, ona će morati da se poklanja pred svim članovima porodice kada nije u Harijevom prisustvu, jer nije kraljevske krvi.

Pored naklona, od Megan se očekuje da stalno nosi providne najlonske čarape. To se očekuje od svih dama u kraljevskoj porodici, prenosi Nedeljnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније