Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

11. 06. 2018. 22:43   >>  22:35

U EVROPI

Otvara se utočište za bivše cirkuske slonove

Grupe za odbranu prava životinja saopštile su da će u Evropi otvoriti prvo utočište za bivše cirkuske slonove.

Organizacije "Vorld Enimal Protekšn" i "Elefant Hejvn" (World Animal Protection, Elephan Haven) saopštile su danas da će utočište biti napravljeno u centralnoj Francuskoj u oblasti Limuzen i da će neki njegovi djelovi već ove jeseni biti upotrebljivi.

Projekat je osmišljen poslije lobiranja u parlamentu Danske koji je nedavno zabrani upotrebu divljih životinja u cirkusima.

Kako se navodi još 14 evropskih zemalja nedavno je sprovelo slične zabrane i mnoge od njih stupaju na snagu ove godine.

U cirkusima u Evropi je više od 100 slonova.

Toni Ferhulst iz organizacije "Elefant Hejvn" rekao je da slonovi nemaju gdje da odu kada prestanu da ih koriste u cirkusima i da su oni zadovoljni da mogu da im pruže sigurno utočište.

"Danska posvećenost tome da zabrani slonove u cirkusima je ogromna pobjeda za nas i dio lančane reakcije širom Evrope da se prekine patnja tih veličanstvenih životinja", rekao je direktor organizacije Vorld Enimal Protekšn.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније