Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

13. 02. 2013. 16:02 >> 16:00

NJEGOV DOM

Ne može bez zatvora

Nakon što je proveo većinu života iza rešetaka, Amerikanac Valter Unbehaun (73) odlučio da opljačka još jednu banku, u nadi da će biti uhvaćen, jer je shvatio da je njemu najljepše u zatvoru.

Prema sudskoj dokumentaciji, on se dobro osjeća u zatvoru i želi da u njemu provede ostatak života.

Vremešni  Unbehaun je ovog vikenda, oslanjajući se na štap, ušao u jednu banku u predgrađu Čikaga. Kada je došao do blagajnika otkrio je kaput i pokazao mu srebrni revolver za pojasom. 

Policija je saopstila da je Unbehaun, iz Rok Hila, Južna Karolina, izašao iz "Haris banke" u subotu sa 4.178 dolara u džepu. Prilikom pljačke se nije maskirao, tako da mu se lako ušlo u trag na osnovu video kamere. 

Kada ga je policija zaustavila u nedjelju ispred sobe motela u kojem je odsjeo, on je odmah bacio štap i predao se, rekavši da zna da su oni tu zato što je on prethodnog dana opljačkao banku, piše u sudskoj dokumentaciji. 

Unbehaun je istražnim organima rekao po hapšenju da je većinu svog života kao odrasla ličnost proveo u zatvoru i da se tamo osjeća bolje nego napolju. Takođe je rekao da mu je preostalo još šest mjeseci života, pa da zato nema šta da izgubi. 

"Želio je da uradi nešto što bi mu garantovalo da ostatak života provede u zatvoru i znao je da će pljačka banke uz napunjen pištolj biti dovoljna za to", piše u spisima za tužbu koje je potpisao agent FBI Čeg Piontek. 

Unbehaun je 2011. godine izašao iz zatvora u kojem je proveo deset godina zbog pljačke banke 1998. godine. Njegov dosije u Ilinoisu je poveći, a krivična djela je činio decenijama. 

Ukoliko bude osuđen za pljačku banke, njemu bi mogla da bude izrečena kazna zatvora do dvadeset godina. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније