Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

24. 07. 2018. 08:46 >> 08:35

PRIPREMA, POZOR - POLAKO!

Održano svjetsko takmičenje za najbržeg puža

Više od 150 puževa takmičilo se na svjetskom prvenstvu za najbržeg puža, koje se tradicionalno održava u Velikoj Britaniji još od 1960. godine.

Takmičenje se održava na stolu na kojme su iscrtana tri kruga. Pobjednik je puž koji prvi od središnjeg kruga stigne do spoljašnjeg. Trka počinje uzvikom "Priprema, pozor, polako!".

Svako može da učestvuje, a potrebno je donijeti puža iz sopstvenog dvorišta ili izabrati jednog iz zalihe organizatora. Pobjednik dobija srebrnu posudu sa zelenom salatom.

Ove godine to je bio puž Hosta, nazvan po biljci na kojoj ga je jutro prije takmičenja pokupio njegov vlasnik.

Inače, Ginisov rekord drži puž Arči, koji je 1995. godine prešao 33 centimetra dug put za 2 minuta i 20 sekundi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније