Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B. [ b92.net ]

29. 07. 2018. 11:02 >> 10:48
1

NEOBIČAN PRIZOR

Mama i čak 76 pačića

Fotograf Brent Čizek uspio je da zabilježi nevjerovatnu fotografiju mame patke koju slijedi čak 76 pačića na jezeru Bemidji u Minesoti.

Fotograf je ostao očaran ovim prizorom i izjavio je da nije ni znao da se jedna patka može da se stara o toliko pačića, prenosi Hafington post.

Ornitolog sa Univerziteta Jejl Ričard O Prum rekao je da obično bude oko dvadesetak pačića zajedno, ali da je brojka nevjerovatna.

Čizek je bio na izletu na jezeru u svom brodu i nije ni slutio da će napraviti ovako zanimljive fotografije. Taj dan je izbrojao 56 pačića.

Nakon nekoliko nedjelja se vratio na jezero da vidi da li su još uvijek tamo. Tada je napravio nevjerovatne fotografije koje su obišle svijet i tom prilikom izbrojao 76 pačića.

Naučnici smatraju da ovo nije neobično, jer patke obično imaju od 20 do 30 mladih, a ponekad mame patke pokupe i druge mališane koji su se odvojili od svoje mame i koji ih prate u stopu.

Ovu patku su prozvali "mama godine".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније