Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B.

22. 08. 2018. 21:33 >> 21:17

GRČKA

Za turiste koji ponesu kamen kazna i do 1.000 eura

Turisti koji odluče da sa Lalarije, prelijepe plaže na grčkom ostrvu Skijatos, ponesu kamenčić kao suvenir, platiće i do 1.000 eura kazne.

Vlasti na ostrvu Skijatos želele su da visokim kaznama sačuvaju belutke koje je priroda glačala vjekovima, a koje turisti odnose u džepovima i tako ozbiljno narušavaju izgled plaže poznate upravo po tom bijelom šljunku koji zapljuskuje bistro plavo more.

Geolozi su upozorili da bi kontinuirano odnošenje kamenja sa plaže moglo trajno da je ugrozi, pa su vlasti duž plaže postavili upozorenja posjetiocima da je zabranjeno sakupljati kamenčiće sa plaže.

Sajtovi za ljubitelje putovanja i turistički vodiči napominju da je kazna za one koji ignorišu zabranu da belutke odnose kao suvenire od 400 do 1.000 eura.

Međutim, nisu samo turisti krivi za sve manje kamenja na plaži.

Mnogo Grka sa Skijatosa koristilo je kamenje s plaže za dekorisanje svojih domova ili za mozaike u dvorištima.

Lalariji se može prići samo s mora, a u svijetu je čuvena po blještavo bijelom kamenju, bistroj tirkiznoj vodi i spektakularnim lukovima stena koje je okružuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније