Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B.

29. 08. 2018. 19:42 >> 19:51

FESTIVAL U ŠPANIJI

"Paradajz okršaj" u Bunjolu

Više od 20 hiljada ljudi i ove godine učestvovalo je na tradicionalnom festivalu gađanja paradajzom u španskom gradu Bunjolu. Oko 145 tona paradajza upotrebljeno je tokom ovogodišnjeg festivala „Tomatina“.

Pet kamiona punih municije u vidu paradajza veoma brzo su ispraznili turisti, koji su došli iz cijelog svijeta, pa se za nekoliko minuta, gradić pretvorio se u ratnu zonu preplavljenu sosom od paradajza.

Festival "Tomatina" potiče iz spontanog okršaja među mještanima 1945. godine.

Neko vrijeme tokom 50-ih, na vrhuncu diktature generala Franciska Franka, festival je bio zabranjen, ali danas privlači veliki broj lokalaca, kao i stranih turista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније