Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

31. 08. 2018. 18:50   >>  18:33

NOVO PROŠIRENJE

Koka Kola kupuje Kosta kofi

Koka Kola je dogovorila preuzimanje drugog najvećeg svjetskog lanca kafe "Kosta kofi" za 3,9 milijardi funti (5,1 milijarda dolara).

Koka Kola će kupiti Kosta kofi od britanskog Vitbreda, otvarajući novi front djelovanja koji se sve više udaljava od tradicionalne sode i gaziranih pića.

Vitbred je u saopštenju izjavio da je riječ o dogovoru koji Koka Koli donosi oko 4.000 kafića širom Evrope.

Za Koka Kolu ovaj ugovor donosi korak dalje u odnosu na gazirana pića, ka zdravijim opcijama.

"Ovaj topli napitak je jedan od segmenata gde Koka Kola još uvijek nema svoj globalni brend", rekao je izvršni direktor Koka Kole, dodajući da im Kosta daje pristup tržištu kafe sa veoma jakom platformom.

Vitbred će sa druge strane od ovog novca smanjiti svoj dug i doprinijeti penzionom fondu, a u planu je i dalje širenje hotelskog lanca.

"Očekujemo da ćemo vratiti značajnu većinu neto prihoda akcionarima", izjavila je izvršna direktorka Vitbrada Alison Brittain.

Koka Kola je veliku pažnju usmerila i na mineralnu vodu. Ova kompanija će uložiti 1,8 milijardi forinti (5,5 miliona eura) u proširenje pogona za mineralnu vodu u Zalasentgrotu, u zapadnoj Mađarskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније