Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Index.hr Objavila:P.B. ]

06. 09. 2018. 23:48   >>  23:29 2

MOŽETE LI ZAMISLITI

Šta biste kupili kada biste postali milijarder?

Jeste li ikada razmišljali o tome šta biste mogli da kupite kada biste postali milijarder?

Budući da je većini osoba teško da zamisle koliko je to zaista novca, jedan korisnik društvene mreže Tumblr odlučio je da izračuna šta se sve može kupiti za milijardu dolara.

"Puno se raspravljalo o tome i shvatio sam da većina ljudi nema ideju šta to znači imati milijardu dolara. Za njih je to neka mutna ogromna količina novca, a ne nešto konkretno. Razumljivo je da tako razmišljaju jer je milijardu dolara zaista teško zamisliti, a prosječna osoba to nema sa čime da uporedi", objasnio je on.

Ogromnu vilu sa bioskopom, kuglanom i spa centrom platićete otprilike 4,6 miliona dolara.

Kao milijarder možete kupiti jednu u svakoj zemlji Evrope.

Od jedne do druge megavile možete putovati najbržim autom na svijetu.

Radi se o Bugatti Veyron Super Sportu kojim možete postići maksimalnu brzinu od 408 kilometara na sat, a od nula do 100 kilometara na sat ubrzava u dvije i po sekunde. To će vas koštati 2,5 miliona dolara.

Sad zamislite da ste ih kupili 12, neka se nađu.

Ako je sportski auto prespor za vas, razmislite o privatnom avionu.

"Embraer Lineage 1000" je privatni avion koji može primiti 19 putnika, a platićete ga 53 miliona dolara.

A šta kažete na brod? "Tatoosh" je jahta duga 92 metra, što je samo malo kraće od fudbalskog terena. Košta 369 miliona dolara.

Volite umjetnost? Moneova najskuplja slika košta 90 miliona dolara. Van Gogova 151 milion, a ova skulptura u obliku lobanje napravljena od 8601 dijamanta košta 65 miliona dolara.

"Kad biste potrošili sve do sad navedeno, od milijarde bi vam ostalo još 12 miliona dolara što je mnogo više nego što prosječan Amerikanac sa diplomom zaradi za cijeli život. Dakle, ako kupite 50 vila, 12 sportskih automobila, privatni avion, jahtu i umjetninu, ne morate raditi do smrti. To znači biti milijarder", istakao je korisnik mreže Tumblr.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније