Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

14. 09. 2018. 08:20 >> 08:01

FESTIVAL POSLASTICE

U Adani podijeljena tona sladoleda

U turskom gradu Adani održan je 2. Međunarodni festival sladoleda i kulture Kahramanmaraša na kojem je građanima podijeljena tona sladoleda.

Ovaj neobični festival je održan na centralnom trgu Adane u organizaciji Grada Kahramanmaraša.

Građani su formirali duge redove kako bi probali čuveni sladoled iz Kahramanmaraša, grada na jugu Turske.

Saban Jumruk, koordinator za organizaciju pri Gradu Kahramanmarašu, istakao je kako su odlučili da ove godine festival održe i u Adani.

Napomenuo je da će, ustvari, centralni festival sjutra početi u Kahramanmarašu, podsjetivši da su prošle godine festival organizovali u ukupno 15 gradova.

Istakao je da je ove godine festival održan u preko 40 gradova, dodajući da svake godine čine velike napore kako bi sladoled iz Kahramanmaraša bio još popularniji i poznatiji.

Sladoled Kahramanmaraša je originalni turski sladoled ili vrhunski specijalitet u formi sladoleda kakav se služi uglavnom u Turskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније