Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, Objavila:P.B. ]

26. 09. 2018. 14:29   >>  14:09

UOČI AUKCIJE

Dijamant od 40 miliona dolara kreće na turneju

Ružičasti dijamant od skoro 19 karata kreće na turneju nakon koje će biti ponuđen na aukciji u Ženevi, a procjenjuje se da bi mogao postići rekordnu cijenu između 30 i 50 miliona američkih dolara, saopštila je aukcijska kuća Kristi.

Pravougaono rezani dijamant "Pink Legacy" od 18,96 karata dobio je najveću ocjenu za boju dijamanta i najveći je ružičasti dijamant kojega je ova aukcijska kuća ikada ponudila na aukciji.

Nekada je bio dio Openhajmerove zbirke, navodi Kristi, govoreći o porodici koja je pretvorila kompaniju De Birs u najvećeg svjetskog trgovca dijamantima.

"Njegovo izuzetno porijeklo nedvosmisleno će ga vinuti u klasu svoje vrste kao jednog od najvećih svjetskih dijamanata", rekao je Raul Kadakia iz aukcijske kuće.

Samo četiri intenzivno ružičasta dijamanta od preko 10 karata do sada su bili ponuđeni na prodaju na aukciji.

"Pink Legacy" će biti izložen u Hong Kongu, Londonu i Njujorku prij nego što bude ponuđen na aukciji 13. novembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније