Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

11. 10. 2018. 23:40 >> 23:25

ZA OPASNE SCENE

Upoznajte dublere holivudskih zvijezda

Poznato je da filmske kuće angažuju dublere koji u opasnim scenama mijenjaju glumca kako se ne bi povrijedio. Zamjenu na scenama su imali čak i snagatori Arnold Švarceneger i Dvejn Džonson

 

Švarcenegerov dubler je Piter Kent i to već 13 godina, a mijenjao ga je u 14 filmova. Nerijetko se i povrijedio, ali kaže da uživa u ovom poslu. Džejms Kamerun je oduševljen njegovom hrabrošću i snagom te ga je angažovao i u Terminatoru. Sve opasne scene radio je upravo on. Zavisnik je o adrenalinu. Po profesiji je glumac.

 

Dvejnov rođak Tanoai Rid ujedno je i njegov dubler. Zajedno rade još od filma "The Scorpion King" i snimili su zajedno 24 filma. Rid je bio nominovan za World Stunt Awards 10 puta, a nagradu je osvojio tri puta.

 

Bred Pit je imao mnogo dublera, a jedan od njih je Fil Bol koji ga je mijenjao u scenama filmova "The Counselor" i "World War Z".

 

Džonija Depa u filmu "Pirati s Kariba" često mijenja Toni Anđeloti, a na jednom od filmova je i povrijeđen.

 

Glumicu Kejt Blanšet mijenjala je Zoi Bel u filmu "Thor: Ragnarok". Bel je poznata i po filmu "Death Proof & Raze" Kventina Tarantina u kojem je glumila.

 

Majkl Daglas imao je dublera u filmu "Anti-Man". Riječ je o Majku Raniardu s kojim se Daglas druži već 25 godina. Ranjard je bio profesionalni trkač motorista više od decenije, nakon čega je 1977. godine počeo da radi kao dubler. Prvi film koji je snimio s Daglasom bio je "Black Rain".

Za razliku od njih Tom Kruz i Džeki Čen sve opasne scene izvode sami. Čen je imao veliki broj lomova, ali ne odustaje. Glumio je u više od 100 filmova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније