Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

12. 10. 2018. 09:33 >> 09:16

PRINC ZOVE U POMOĆ

Niče megagrad budućnosti

Saudijska Arabija dovodi velika imena kako bi dobila savjete na jednom od najambicioznih projekata, izgradnju futurističkog megagrada.

Suosnivač Ubera Trevis Kalanik, direktor Sofbank Masaioši Son, nekoliko predstavnika venčer fondova, član UO Fejsbuka Mark Anederson... jesu neki koji su pristali da rade kao savjetnici na projektu.

Međutim, nijedan ne želi da otkrije detalje.

I dok su oni javno na listi projekta vrijednog 500 milijardi dolara, poznatog kao NEOM, neki drugi ne žele da se njihovo ime vezuje za njega. Među takvima su jedan od direktora Gugla, zatim Ernes Monis, koji je radio u administraciji Baraka Obame...

Saudijski prestolonasljednik Mohamed bin Salman najavio je grad NEOM prije godinu dana. Grad je jedan od glavnih ciljeva u njegovom planu za oporavak "Vizija 2030“.

Tako da je izgleda IPO Aramka i dalje na čekanju.

Saudijci prije početka gradnje moraju da odgovore na mnoga pitanja, između ostalog, i šta je sa nestalim novinarom. A da su članovi buduće radne grupe i te kako dobro izabrani, govori prethodno ulaganje državnog fonda u svaku od gorenavedenih kompanija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније