Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Telegraf RS, objavila B.B. ]

16. 10. 2018. 23:38   >>  23:15 1

AUKCIJA U NJUJORKU

Flaša vina "Romane-Konti" 558.000 dolara

Flaša burgundskog vina "Romane-Konti" iz 1945. godine, prodata je za 558.000 dolara u aukcijskoj kući "Sotbi" u Njujorku, čime je srušen rekord za vina.

Hina navodi da je konačna cijena 17 puta veća od prvobitne procjene "Sotbija" od 32.000 dolara.

Flaša sa umrljanom etiketom jedna je od 600 primjeraka proizvedenih 1945. godine, neposredno prije nego što je na imanju izvađena vinova loza i ponovo posađena.

Navodi se da se "Romane-Konti" smatra najboljim vinom Burgundije i možda najuglednijim vinom na svijetu.

Vinogradi sa kojih potiče ova loza nalaze se na parceli manjoj od dva hektra i danas se tamo proizvodi tek između 5.000 i 6.000 flaša godišnje, a dio su pojasa vinograda smještenih na istoku Francuske.

Inače, raniji rekord za izlicitiranu cijenu standardne flaše vina bio je 233.000 dolara, što je postignuto za "Šato Lafit Rotšild" iz 1869, koji je prodat na aukciji u Hong Kongu 2010. godine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније