Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

22. 10. 2018. 09:08   >>  09:10 1

SREDNJOVJEKOVNI OBIČAJ

Centar Madrida blokiralo 1.500 ovaca

Blizu 1.500 ovaca i koza blokirale su ulice u centru Madrida, u događaju koji datira još iz Srednjeg vijeka.

"Trashumancia" je tradicionalno premještanje stoke s ljetnjih na zimske pašnjake koje datira još iz Srednjeg vijeka, a od 1994. godine u Madridu je ta tradicija obnovljena kao festival kojim se podstiče ovčarstvo.

Tim povodom, desetine čobana odjevenih u tradicionalne nošnje prošle su sa stadima kroz centar Madrida u kojem je saobraćaj bio blokiran.

Po uzoru na srednjovjekovnu tradiciju, stočari su predstavnicima gradskih vlasti na Trgu Cibeles starim španskim novčanicama simbolično plaćali za prolazak stoke.

Četvorosatnu manifestaciju podržalo je i špansko Ministarstvo poljoprivrede i stočarstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније