Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

25. 10. 2018. 23:09 >> 22:50

OSVOJIO 46-SPRATNU KULU

Novi podvig francuskog spajdermena

Francuski spajdermen Alen Rober uspio je da se popne na 46-spratnu kulu u poslovnoj četvrti Londona, javlja izvještač agencije Frans pres.

Roberu (56) je trebalo oko sat da se popne na kulu Heron visoku 230 metara, bez opreme, kao što je njegov običaj.

Publika i policija posmatrali su njegov poduhvat, a policija je oko mjesta formirala bezbjednosni kordon.

"To je nešto što volim da radim. Posvetio sam skoro cio svoj život penjanju na planine, uz stijene, ali uvijek bez bezbjednosne opreme", rekao je Rober maloj grupi novinara u susjednom hotelu neposredno prije nego što je krenuo da se uspenje na kulu.

Rober se do sada popeo na više od 100 zgrada zbog čega je Ginisovoj knjizi rekorda. On se popeo između ostalog na Burdž Kalifu, najviši toranj na svijetu visok 828 metara u Dubaiju, na Ajfelovu kulu i na kule bliznakinje Petronas u Kuala Lumpuru.

Rekao je da je kao i svaki put bio jako nervozan prije penjanja ali čim počne uspon sve ide dobro jer se potpuno koncentriše.

Publika se okupila ispred zdanja tokom njegovog penjanja a policija je stigla nekoliko minuta kasnije.

Rober je na vrhu napravio znak rukama i nestao i zatim je bio uhapšen. On je to očekivao jer, kako kaže, uvijek ga uhapse.

Po njegovim riječima bilo je u redu 1995. godine ali poslije 11. septembra 2001. i terorističkih napada u SAD postalo je komplikovanije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније