Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Dnevnik.hr/Objavio: I. P. ]

26. 10. 2018. 09:48   >>  09:26 2

IMA RAZLOG ZA TO

Zašto je kesica čipsa uvijek do pola puna?

Iako mnogi smatraju kako su kesice čipsa pune vazduha, to i nije tačno. Plin koji se dodaje u pakovanja čipsa ima značajnu ulogu.

Mnogi smatraju da se kesice čipsa i drugih grickalica takvog tipa prodaju naduvane kako bi se kupci prevarili, koji će pomisliti da su dobili veliko pakovanje za malo novca, no to nije baš tako.

Takođe, kesice se ne pune vazduhom nego kiseonikom kako bi pečeni krompir što duže ostao hrskav. Taj plinoviti konzervans služi i tome da se krompirići ne oštete tokom transporta.

Vazduh u vrećicama ne sadrži kiseonik kako bi se smanjio rizik od bakterija i vlage pa hrana koja "ne diše" duže ostaje svježa.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније