Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, objavila B.B. ]

10. 11. 2018. 23:14   >>  22:49

OTKRIĆE EGIPATSKIH ARHEOLOGA

U novih sedam grobnica mumije i statue životinja

Egipatski arheolozi pronašli su sedam grobnica iz vremena faraona, blizu glavnog grada Kaira, u kojima se nalaze desetine mumija mačaka, kao i drvene statue drugih životinja i ptica.

Kako je rekao vodeći egipatski zvaničnik za antikvitete Mostafa Vaziri, na otkrivenom lokalitetu u Sakari, takođe se nalaze mumije svetog insekta egipatske mitologije skarabeja.

Od pronađenih statua većina predstavljaju mačke, što odražava poštovanje drevnih Egipćana prema toj životinji čijem bogu Basetu su se molili. Pronađene su i statue lava, krave i sokola.

Egipat jača publicitet za svoja novootkrivena istorijska nalazišta, u nadi da će oživjeti zamrli turistički sektor, koji se još oporavlja poslije pobune 2011, kada je svrgnut dugogodišnji autokratski vođa Hosni Mubarak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније