Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R.

19. 11. 2018. 12:47 >> 12:24
1

MINSK

Učenik morao da se izvini statui policajca

Bjelorusku policiju treba tretirati s poštovanjem - lekcija je koju je prošle nedjelje naučio šesnaestogodišnji učenik iz Minska, koji je bio primoran da se izvini statui policajca iz vremena Ruskog carstva, koju je u igri ošamario, piše Radio Slobodna Evropa.

Učenik, kojeg je policija identifikovala samo kao Arsenija, uhvaćen je kako zadaje sramotni udarac tokom šetnje kroz centar grada 14. novembra. Zatim se okrenuo i osmjehnuo prijatelju u trenerci.

Međutim, ako je mislio da će se izvući uz takvo ponašanje, pogriješio je – uvijek budno osoblje Vojnog odreda 5448 pratilo je situaciju iz blizine.

Šamar je zabilježen na nadzornoj kameri i isječak je postavljen na web stranicu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na snimku se vidi kako se policijski automobil odmah zaustavlja pored puta kako bi se suprotstavio nesavjesnim mladićima. Kamera zumira logotip Ministarstva unutrašnjih poslova - dva mača koja se ukrštaju iza štita ukrašenog zvijezdom - kao napeta filmska podloga.

"Uhapsili smo dotičnog delikventa, saslušali ga i napravili izvještaj", kaže predstavnik policije.

Sljedećeg dana, Arsenij se vraća pred statuu koja prikazuje policijskog službenika iz 19. vijeka, s podšišanom bradom, čeličnog pogleda, kako bi se iskreno izvinio.

"Ova statua ima svoju istoriju, a moji postupci su to mogli da oskrnave. Iskreno mi je žao", kazao je on u snimku.

Za Ministarstvo unutrašnjih poslova ta situacija je bila pobjeda u sprovođenju zakona koji oslikava ponosnu tradiciju pružanja usluga bjeloruskom narodu.

"Mislio je da će sve ostati neprimijećeno", napisalo je ministarstvo u svojoj izjavi. "Kako naivno... Vojni odred 5448 reagovao je u trenutku i profesionalno".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније