Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 11. 2018. 13:45   >>  13:23

RUMUNIJA

Podmetnuli "Pikasovu" sliku zbog reklame

Rumunska književnica Mira Feticu, koja je vjerovala da je našla sliku Pabla Pikasa, ukradenu iz muzeja u Holandiji prije šest godina, izgleda da je žrtva prevare.

Ona je rekla da sliku, navodno Pikasov "Tete d'Arlequin", našla pod drvetom na osnovu anonimne dojave i zatim je odnijela u holandsku ambasadu, prenio je AP.

Holandski novinar Frenk Vestermen, koji je zajedno s Feticu otišao u Rumuniju, napisao je na svom Fejsbuk nalogu da su oboje obmanuti.

"Navodno izgubljenu Pikasovu sliku su tamo stavila dva belgijska pozorišna reditelja", naveo je on.

Pozorišni rediteji u naveli da su sve to organizovali kako bi privukli pažnju na svoj projekat "True Copy" povećenom poznatom falfikatoru umjetničkih djela.

Rumunska književnica, koja živi u Holandiji, je pre tri godine napisala knjigu o ženi koja odlazi u Rumuniju s holandskim policijacima u potrazi za izgubljenim slikama.

U novembru ove godine je dobila anonimnu poruku tome gdje se nalazi Pikasova slika. S holandskim novinarom je našla sliku, koja liči na Pikasovu, na mjestu koje je navedeno o poruci.

Feticu je, međutim, juče dobila poruku da je cijela potraga bila namještaljka kako bi se privukla pažnja na pozorišni projekat.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније