Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

22. 11. 2018. 21:33   >>  21:08

POJAČAĆE PROVJERU

Gugl pooštrava uslove uoči izbora u EU

Američki internet gigant Gugl (Google) saopštio je danas da dalje pooštrava uslove za oglašavanje u Evropskoj uniji u okviru nastojanja da spriječi širenje dezinformacija i poveća transparentnost uoči izbora za Evropski parlament maja iduće godine.

 

Kako se približavaju izbori u EU, američke tehnološke kompanije su pod sve većim pritiskom da učine više da se suprotstave spoljnim kampanjama za vršenje uticaja poslIJe navoda da su onlajn platforme korišćene za mIJešanje u izbore u SAD i drugim zemljama.

Gugl će tražiti da se za svaku političku reklamu navede ko je plaća, a pojačaće i proces provere identiteta kupaca reklama.

Gugl će takođe objaviti izvještaj o transparentnosti reklama za izbore u EU i imati registar političkih reklama gdje svako može da se obavijesti detaljnije o naručiocima reklama, njihovoj ciljanoj publici i kako se novac troši.

To je proširenje sistema koji je Gugl uveo ove godine za američke političke oglase. Fejsbuk je uveo sličan sistem za SAD, Brazil i Veliku Britaniju ranije ove godine.

"Kao i drugi ozbiljno razmišljamo o izborima i kako ćemo nastaviti da podržavamo demokratske procese širom svijeta, uključujući uvođenje veće transparentnosti u političkom onlajn reklamiranju", napisala je na svom blogu direktorka Gugla za odnose s javnošću i s vladom u EU Li Džunijus.

Gugl je bio među tehnološkim kompanijama koje su u septembru potpisale kodeks ponašanja EU čiji cilj je borba protiv širenja dezinformacijama preko interneta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније