Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix, Objavio: I. P. ]

24. 11. 2018. 08:42 >> 08:46
2

KOSOVO NAJNESIGURNIJE

Crna Gora - zemlja s niskim rizikom opasnosti

Bezbjednosni eksperti kompanije International SOS and Control risk napravili su listu najopasnijih zemalja 2019. godinu, prema kojoj je najrizičniji odlazak u Siriju. Kada je riječ o našem regionu, najsigurnija je Slovenija, a najnesigurnije Kosovo.

Crna Gora spada u zemlje s niskim rizikom opasnosti.

Lista pokazuje nivo opasnosti u svakoj zemlji i prijetnju turistima od političkog nasilja (uključujući terorizam, pobunu, politički motivisane nemire i rat) i socijalnih nemira.

Takođe, uzimaju se u obzir faktori kao što je stanje industrijskih odnosa, efikasnost sigurnosnih i hitnih službi te osjetljivost zemlje na prirodne katastrofe.

Karta sadrži pet kategorija rizika: beznačajan rizik, nizak nivo rizika, srednji, visok i ekstreman nivo rizika.

Vrlo malo zemalja uspjelo je ući u prvu kategoriju beznačajnog rizika, a to su Luksemburg, Danska, Slovenija, Švicarska, Norveška, Finska, Island i Grenland.

Većina evropskih zemalja smatra se zemljama niskog rizika opasnosti, a na ovom spisku su i Iran, Jordan, Oman, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Gruzija, Azerbejdžan, Jermenija i Uzbekistan, Kanada, Sjedinjene Američke Države i Novi Zeland.

Zemlje s ekstremnim nivoom rizika su u Africi i na Bliskom Istoku, a to su Sirija, Jemen, Avganistan, Libija, Irak, Južni Sudan, Somalija, Pojas Gaze, dio Egipta, istočni dio Nigerije, istočni dio Ukrajine, Centralnoafrička Republika.

Kada je riječ o našem regionu, najsigurnija država za posjetu je Slovenija, a najnesigurnije je Kosovo. Crna Gora, baš kao i Hrvatska, Slovenija, BiH i Makedonija spada u zemlje s niskim rizikom opasnosti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније