Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

10. 12. 2018. 07:40 >> 07:14
1

NAJVIŠE IH JE U MOSTARU

U BiH živi više od 750 stogodišnjaka

U Bosni i Hercegovini (BiH) žive 752 osobe koje imaju 100 i više godina, a najstariji je 114-godišnji Sarajlija.

Pozivajući se na podatke Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Klix.ba prenosi da u BiH ima mnogo više žena koje imaju sto i više godina.

"Od ukupnog broja stogodišnjaka, muškaraca je 214, a žena 538", rečeno je u Agenciji.

Najviše stogodišnjaka živi u Mostaru (46), od čega 13 muškaraca i 33 žene.

Do prije dva mjeseca, u BiH je živjelo 769 osoba starijih od 100 godina kada je, takođe, broj žena koje su napunile sto i više godina bio dvostruko veći.

Portal navodi da je najstarija osoba u BiH muškarac rođen 25. septembra 1904. godine koji živi na području Opštine Stari Grad Sarajevo.

Najstarija osoba na svijetu je 115-godišnja Kane Tanaka. Vjeruje se kako je najdugovječnija osoba na svijetu dosad bila Francuskinja Žan Kalmen koja je živjela 122 godine i 164 dana, podsjeća Klix.ba.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније