Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Radiosarajevo.ba, objavila B.B. ]

13. 12. 2018. 22:00   >>  22:10

U AUSTRALIJI

Najstarija skakačica sa padobranom baka od 102 godine

Stodvogodišnja Irene O'Šea zvanično je postala najstarija skakačica s padobranom na svijetu, skočivši s visine od 4.267 metara s neba iznad Australije, i sve to kako bi dala novac u humanitarne svrhe fondu koji se bavi problemima motornih neurona.

Ovo nije prvi put da je Irene skočila iz aviona. Ova super-baka je prvi skok izvela za svoj stoti rođendan, a onda je, dvije godine poslije riješila da to uradi ponovo. Samo što je ovog puta, postavila svjetski rekord i iskoristila priliku da glasnije progovori o problemima bolesti motornih neurona, i podrži Asocijaciju Južne Australije koja se njima bavi. Od ove bolesti preminula je njena ćerka.

"Sa 102 godine i 194 dana, Irene je postala najstarija skakačica," napisala je kompanija "SA Skydiving" koja je objavila njen skok na YouTubeu.

Ono što ova kompanija nije pomenula je da je bakica nosila presladak heklani prsluk i da se na njenom licu vidjelo da uživa u životu, piše Vice.

Irene je bila poprilično nonšalantna oko cijele stvari skakanja s padobranom, pa je izjavila za "The Advertiser", da se osjećala "skroz normalno" tokom skakanja i da su s njom u avionu "bili isti mladići" kao i prošli put.

"Bilo je vedro i lijepo vrijeme, ali i veoma hladno gore", rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније