Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ klix.ba ]

14. 01. 2019. 22:45   >>  22:16

BBC PIŠE

Novac iz fontane Trevi svađa Rim i Katoličku crkvu

Gradonačelnica Rima Virđinija Rađi i Katolička crkva su u sporu zbog novca iz fontane Trevi, piše BBC.

Svake se godine iz fontane izvadi kovanica vrijednih blizu 1,5 miliona eura. Novac tradicionalno odlazi "Caritasu" za pomoć siromašnima, no gradonačelnica Rima želi da se umjesto toga iskoristi za popravak dotrajale gradske infrastrukture.

To su odobrili gradski vijećnici i trebalo bi da u aprilu odluka stupi na snagu. No, u "Caritasu" tvrde da će, ostanu li bez novca, to pogoditi siromašne.

"Nijesmo se nadali ovakvom ishodu", rekao je direktor "Caritasa", otac Benoni Ambarus, dodavši kako se nada da to nije gotova stvar.

Rađi, članica antisistemske stranke Pokret pet zvijezda postala je gradonačelnica 2016. godine, a popularnost joj pada jer nije uspjela riješiti probleme poput nagomilanog smeća i loših cesta.

Fontanu Trevi, staru gotovo 300 godina, svake godine obiđu milioni turista.

Tradicija bacanja novčića u fontanu postala je slavna nakon pjesme Franka Sinatre "Tri novčića u fontani" u istoimenoj romantičnoj komediji iz 1954.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније