Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

16. 01. 2019. 18:04   >>  17:35

U JAKUTIJU

Temeperatura minus 55 stepeni Celzijusa

Temperatura niža od minus 50 stepeni Celzijusovih izmjerena je u 12 oblasti ruskog regiona Jakutija, saopštila je regionalna meteorološka kancelarija na svojoj web stranici.

Škole su u potpunosti ili djelimično zatvorene u nekim područjima, a službe za vanredne situacije su u pripravnosti.

U mjestu Ust-Nera, u oblasti Ojmjakon, temperatura je pala na minus 55 stepeni Celzijusovih, zajedno sa gustom maglom i skoro nultom vidljivošću.

Oblast Ojmjakon smatra se centrom hladnoće u kome je prije 80 godina izmjerena temperatura od minus 71,2 stepena.

"Na ovakvoj temperaturi djeca ne idu u školu, ali da ne bi zaostajala u gradivu oni uče kući i rade zadatke koje im je zadao nastavnik. Obavezna je posebna odjeća koja se sastoji od krznenih kapa, bundi i čizama od krzna irvasa", rekla je lokalni zvaničnik Tatjana Alferova agenciji TASS.

Ljekari preporučuju da se na ovako niskoj temperaturi ne izlazi napolje, jer je jaka hladnoća posebno loša za respiratorne organe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније