Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B. [ Beta ]

31. 01. 2019. 21:40   >>  21:20

ZOO VRT U BAZELU

Test očinstva orangutana iznenadio sve

Test očinstva pokazao je da otac petomjesečnog mladunčeta orangutana u zoološkom vrtu u Bazelu nije mužjak iz ograđenog dijela u kome se nalazi i majka, već stariji orangutan Vendel, koji živi u susjednom prostoru.

Forenzičari Univerziteta u Bazelu uporedili su DNK petomjesečne ženke Padme s uzorkom DNK 14-ogodišnjeg mužjaka Budija iz istog ograđenog dijela u kome živi i majka mladunčeta Maja.

Ustanovili su da se DNK poklapa sa uzorkom 18-ogodišnjeg orangutana Vendela iz susjednog ograđenog prostora, a ne 14-godišnjeg Budija, saopšteno je iz zoo vrta.

Izgleda da za Maju i Vendela ograda koja ih dijeli nije bila prepreka za "majmunska posla", piše AP.

Čuvari rutinski uzimaju DNK uzorke od novorođenih orangutana, jer su oni kao ugrožena vrsta dio programa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније