Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavila: M.M ]

07. 02. 2019. 19:15 >> 18:54
1

OD 1850.

Planeta Zemlja ulazi u 10 najtoplijih godina

Svijet bilježi najtoplijih 10 godina, od 1850. od kada se vodi evidencija o toplotnom zagrijavanju, saopštila je Meteorološka kancelarija.

Predviđa se da će temperature za svaku od narednih pet godina biti za stepen više, a možda još veće u poređenju sa predindustrijskim nivoima.

Postoji i mala šansa da će u narednih pet godina globalne temperature privremeno ići iznad 1,5 stepen godišnje, prenio je BBC.

To se smatra kritičnim pragom za klimatske promjene.

Ukoliko se podaci poklope sa prognozom, onda će decenija od 2014-2023. biti najtoplija u više od 150 godina vodenja evidencije.

Meteorološka kancelarija saopštava da je 2015. bila prva godina u kojoj je globalna godišnja prosječna temperatura dostigla jedan stepen iznad predindustrijskog nivoa.

Svake godine od tada, globalni prosjek je blizu ili iznad jednog stepena. Sada, Meteorološka kancelarija saopštava da će se taj trend vjerovatno nastaviti ili povećati u narednih pet godina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније