Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B. [ klix.ba ]

09. 02. 2019. 10:31 >> 10:06

EKSPERIMENT

Kad jaje postane ledena figurica

Stanovnik Minesote u SAD-u odlučio je da snimi video na kojem prikazuje koliko se brzo jaje može zalediti na temperaturi od minus 32 stepena koliko je izmjereno u toj američkoj državi.

Ekstremno niske temperature, jedan od građana je odlučio da iskoristi za zabavu i eksperiment u kojem će snimiti koliko se brzo jaje može zalediti na niskoj temperaturi.

Slični eksperimenti sa jajima se inače obavljaju na visokim temperaturama i suncu, gdje ljudi žele da vide koliko je potrebno da se jaje isprži na suncu.

Ipak, interesantno je vidjeti rezultat ovog eksperimenta gdje se jaja pretvaraju u ledene figurice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније