Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

13. 02. 2019. 08:41   >>  08:17

TOKOM ZIME

Tri savjeta da se najbrže ugrijete

Stručnjaci savjetuju kako da se na zimskim temperaturama zagrijete i budete zdravi.

Da biste se na zimskim temperaturama zagrijali i bili zdravi, stručnjaci savjetuju da se pridržavate sljedećeg: 

U stanu ne bi trebalo da bude pretoplo, jer temperaturne razlike predstavljaju šok za organizam i mogu da izazovu promjene u krvnim sudovima. U zatvorenom prostoru temperatura ne bi trebalo da prelazi 20 stepeni. 

Kafa nije preporučljiva, jer kofein blokira receptore u krvnim sudovima i sprječava njihovo sužavanje, zbog čega tijelo brže gubi toplotu. Umjesto kafe pijte biljne napitke, naročito čaj od đumbira koji će najbrže zagrijati organizam.

Utoplite stomak, cijelom tijelu će biti prijatnije. Ekstremiteti su više nego torzo izloženi nižim temperaturama, pa se krvni sudovi ruku i nogu sužavaju. Tada krv više odlazi u trup, koji treba cijelom tijelu da pomogne da ne gubi toplotu i da održava optimalnu temperaturu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније