Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

13. 02. 2019. 09:05   >>  08:37

U INDONEZIJI

Instagram obrisao profil o teškoćama gej muslimana

Društvena mreža Instagram uklonila je profil na kojem su u formi stripa prikazivane teškoće gej muslimana u Indonezji, poslije lavine gnijeva na internetu u toj najvećoj muslimanskoj zemlji po broju stanovnika.

 

Ministarstvo za komunikacije Indonezije saopštilo je danas da je profil pod imenom Alpatuni bio pornografski i da je obrisan pošto je resorni ministar poslao pismo upozorenja Instagramu.

Strip je prikazivao gej muškarce koji se suočavaju s diskriminacijom i zlostavljanjem, što je postala učestala pojava u Indoneziji od kraja 2015. godine kada su konzervativni političari i vjerski lideri započeli kampanju prikazivanja gejeva, lezbejki, biseksualaca i transrodnih osoba kao prijetnje naciji.

Obrisan je i profil istog naziva na Fejsbuku, koji je vlasnik Instagrama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније