Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, Objavila: R.P. ]

17. 02. 2019. 16:25   >>  15:54

U NJEMAČKOJ

Svjetski rekord u okupljanju štrumpfova

Svjetski rekord u najvećem okupljanju štrumpfova, postignut je u malom mjestu Lauringen na jugu Njemačke, tri godine poslije prvog neuspjeha tog gradića, prenela je agencija Frans pres.

U toj opštini u Baden-Virtembergu, na granici sa Švajcarskom, okupila su se 2.762 štrumpfa, odnosno učesnika ofarbanih u plavo, sa bijelim ili crvenim kapicama, saopštila je na Fejsbuku grupa koja organizuje tu neobičnu manifestaciju.

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, dosadašnji rekord drže mještani Svonzija, gradića u Velsu gde je bilo 2.510 štrumpfova.

Pravila su stroga i precizna. Učesnik mora da bude u potpunosti ofarban u plavo i da nosi klasično odijelo koje nose štrumpfovi.

Lauringen je već jednom 2016. godine imao skup, ali je bilo 2.149 štrumpfova.

Štrumpfovi, koji su se prvi put pojavili u belgijskom stripu prije više od 60 godina, postali su planetarno poznati u crtanim filmovima prikazanim širom svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније