Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

05. 03. 2019. 23:49 >> 23:20

EKSPERTI ODGOVORILI

Koliko često treba prati peškire, mijenjati posteljinu

Eksperti iz emisije Opsesivno kompulsivni čistači odgovorili su na njačešća pitanja domaćica širom svijeta te su objasnili koliko često i kako treba obavljati koje obaveze u kući.

 

Linzi Krombi je ekspertica koja tvrdi da svaki član porodice mora odvojeno da drži svoje peškire, a ukoliko ih svi drže u kupatilu, onda za njih morate imati zasebne vješalice. Ističe da ih mijenjati treba svaki drugi dan, a nekad čak i nakon svakog korišćenja.

"Pomirišite peškir, neugodan miris je znak da treba na pranje. Čak i ako ne osjetite neugodan miris, ne koristite ga duže od tri-četiri dana", rekla je Linzi.

Ona je komentarisala i pranje posteljine, kazavši kako ju je potrebno mijenjati jednom sedmično, osim ako neko ima neku kožnu infekciju. U tom slučaju ju je potrebno mijenjati svakodnevno.

Linzi savjetuje da izbjegavate hodanje po kući u cipelama koje nosite vani, jer se na taj način raznose bakterije koje se vremenom nakupljaju i kasnije ih se teže riješiti.

Iz kompanije Levi's su utvrdili da farmerke nije potrebno prati i do godinu dana, ali se eksperti nisu saglasni s tim i nalažu da bi svu odjeću u kojoj smo bili vani trebalo prati često, a onu koju smo nosili samo po kući možemo prati rjeđe.

One savjetuju da se riješite četke za čišćenje šolje jer je njena najveća svrha sakupljanje bakterija.

Krpe za čišćenje možete prati na temperaturi od 60 stepeni nakon svakog korištenja ili kupite one s mikrovlaknima te ih prokuvajte u loncu s kipućom vodom uz malo izbjeljivača.

Prašinu treba brisati mekanim flanelnim krpicama koje ste natopili u čistu toplu vodu, nikako u sredstva za poliranje. Brišite je jednom sedmično. S druge strane, prašinu ispod kreveta treba brisati bar jednom sedmično, pogotovo ako u kući živi neko ko ima problema s alergijom ili astmom. Poželjno je usisati ispod kreveta kad god usisavate cijelu kuću.

Eksperti savjetuju da se najbolje tuširati ujutro i naveče, kako bismo svježi počeli i završili dan. Kupaonicu možete čistiti jednom sedmično, a šolju je potrebno dezinfikovati jednom dnevno, baš kao i umivaonik i kadu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније