Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, Objavila: R.P. ]

09. 03. 2019. 14:11 >> 13:38

GINIS POTVRDIO

Japanka sa 116 godina nastarija na svijetu

Japanka Kane Tanaka, koja ima 116 godina, voli matematiku i smatra da joj je upravo sada najbolji trenutak u životu, proglašena je za najstariju osobu na svijetu, saopštili su danas predstavnici Ginisove knjige rekorda.

Kane Tanaka je rodjena 2. januara 1903. godine, kada su braća Orvil i Vilbur Rajt imali prvi uspješni motorizovani let u istoriji. Taj datum se smatra početkom moderne avijacije.

Njen zvanični ulazak u Ginisovu knjigu rekorda obilježen je u staračkom domu u Fukuoaki, na zapadu Japana. Ceremoniji je prisustvovao i gradonačelnik Soićiro Takašima.

Kane se 1922. godine udala za Hideo Tanaku. Rodila je četvoro djece i još jednog je usvojila kasnje. Japanka se često budi oko 6.00 ujutro, a poslije podne bavi se matematikom ili praktikuje kaligrafiju.

Japanci su poznati po dugovječnosti. Điroemon Kimura, koji je preminuo u junu 2013. godine, imao je 116 godina i dugo je imao titulu najstarijeg muškarca na svijetu. Poslije njega je tu titulu preuzeo takodje Japanac Masazo Nonaka koji je imao 113 godina, a preminuo je u januaru ove godine.

Prema predstavnicima Ginisa, rekord u dugovječnosti mora da bude zvanično potvrđen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније