Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

28. 03. 2019. 21:26 >> 20:58

U KINI

Žena rodila blizance od različitih očeva

Žena u gradu Xiamen u Kini, rodila je blizance različitih očeva. Zvuči nevjerovatno, ali ovakva pojava je moguća, iako je izuzetno rijetka.

Kineska novinska stranica Strait Herald ovu informaciju dobila je od direktorice forenzičkog identifikacijskog centra Fujian Zhengtai, agencije koja je sprovela test očinstva za blizance.

Supruga kojoj su kineski mediji dali pseudonim Xiaolong, primijetila je da su blizanci pri rođenju bili vrlo različiti. Xiaolong je takođe primijetila da se jedan od blizanaca jako ličio na njenog supruga, dok drugi nije imao nikakve sličnosti ni s njom ni sa suprugom.

Priča je postala poznata kada je par otišao da upiše djecu u registar rođenih. Da bi se dovršila registracija zatražen je test očinstva, kao dokaz da su djeca njihova.

Direktorica forenzičkog identifikacijskog centra Fujian Zhengtai, kazala je kako je muž bio bijesan na svoju suprugu kada je saznao da je tata samo jedne bebe, te da je ženu optužio kako je falsifikovala rezultate testa kako bi prikrila svoju prevaru.

Otac je kazao da će se brinuti o vlastitom, ali ne i o djetetu drugog čovjeka.

Izuzetno rijetka pojava, rođenje blizanaca s različitim očevima, poznata je kao heteropaternalna superfekundacija. Ovo se može dogoditi ako žena ima polne odnose s dva različita partnera u izuzetno kratkom vremenskom razdoblju, ili ako žena oslobodi dvije jajne ćelije u razmaku od nekoliko dana u istom reproduktivnom ciklusu, a zatim ima seks s različitim partnerima, piše Guardian.

Heteropaternalna superfekundacija je tako rijetka pojava da je veća vjerovatnoća da će osoba dobiti na lutriji, nego blizance od različitih očeva, prenosi Tai Hai Net.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније