Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Index.hr, objavila B.B. ]

01. 04. 2019. 23:09   >>  22:34

ODLUKA GRADSKIH VLASTI

Zabraniće obilazak Crvene četvrti u Amsterdamu

Vlasti u Amsterdamu su objavile da više neće dopuštati organizovane turističke obilaske slavnom gradskom Crvenom četvrti, a zabrana stupa na snagu od 1. januara 2020.

Uske uličice Crvene četvrti jednostavno ne mogu podnijeti toliki broj ljudi, naročito naveče i vikendima, objavile su gradske vlasti.

De valen, kako joj je službeni naziv, najveća je i najpoznatija četvrt, gdje prostitutke nude svoje usluge. Ona je četvrt crvenih svjetiljki već stotinama godina.

Počevši od danas, organizovani turistički obilasci biće zabranjeni poslije 19 sati, a od 1. januara iduće godine potpuno.

Amsterdam je kao jedno od najvećih evropskih turističkih odredišta ionako često prenatrpan.

Zamjenik gradonačelnika Udo Kok, kazao je da su grupne promenade turista pored izloga iza kojih su prostitutke i druge seksualne radnice pune nepoštovanja.

"Nije u redu odnositi se prema seksualnim radnicama kao prema turističkim atrakcijama", rekao je Kok.

Više od 80 odsto ljudi koji rade u Crvenoj četvrti kazalo je da osjećaju negativne posljedice turističkih obilazaka.

Prošle je godine Amsterdam posjetio 21 milion turista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније