Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B. [ klix.ba ]

01. 04. 2019. 21:56 >> 21:20

NA SVIJET DONIJELA UNUKU

U sedmoj deceniji rodila bebu svom sinu

Sesil Eldgej (61) rodila je sopstvenu unuku, pošto je prethodno nosila bebu svoga sina kao surogat majka.

Naime, njen sin Metju Eldgej i njegov partner Eliot Doerti sanjali su da postanu roditelji, a jedina opcija je bila da imaju surogat majku iz porodice. Baka je pristala.

Nakon niza pregleda, testova i analiza, ljekari su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonska terapija, a jajne ćelije je donirala Eliotova sestra, dok je spermu donirao Metju.

Ljekari su pripremili nekoliko oplođenih jajnih ćelija koje su stavili u njenu maternicu i ostala je trudna iz prvog pokušaja. Nakon sedam i po mjeseci na svijet je došla Uma. Očevi su plakali od sreće kada su ugledali svoju kćerku.

"Važno je naglasiti da nisu sve žene u 60-im godinama u dovoljno dobrom zdravstvenom stanju da bi bile surogat majke", kaže doktorka Kerolin Maud Doerti.

Baka se porodila prirodnim putem, što je sve iznenadilo. Istakla je da je vježbala, šetala i bila aktivna, kao i da je sve dobro podnijela.

"Ljudi to nisu razumjeli na početku, ali su onda pružili snažnu podršku i govorili da je to radikalno i nevjerovatno. Moja majka ih je inspirisala i sve smo zajedno prošli", rekao je Metju.

Njegov suprug kaže da su izuzetno srećni što imaju priliku da postanu roditelji i što im je tehnologija omogućila da njihovo dijete ima gene obojice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније