Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ klix.ba/Fena ]

04. 04. 2019. 23:34   >>  23:34

PROCIJENJEN NA 60.000 EURA

Prodaje se pištolj kojim se ubio Van Gog

Pištolj za koji se vjeruje da se njime ubio jedan od najslavnijih umjetnika svih vremena Vinsent van Gog biće 19. juna ponuđen na aukciji u pariskoj aukcijskoj kući Auction Art.

Nagađa se kako bi pištolj "Lefaucheux" kalibra sedam milimetara, koji neki opisuju kao najpoznatije oružje na svijetu, mogao biti prodan i za 60.000 eura.

Vinsent van Gog je pucao sebi u prsa 27. juna 1890. usred kukuruznih polja u predgrađu Pariza, a preminuo je 30 sati kasnije.

U to vrijeme oružje nije nađeno. Tek je 1960. godine jedan seljak iz okolice Auversa pronašao pištolj za koji se smatra kako je iz njega pucao holandski slikar. Oružje je do sada bilo izloženo kao eksponat u Van Gogovom muzeju u Amsterdamu.

Posljednjih godina pojavila se i teorija kako Van Gog nije izvršio samoubojstvo, već da je ubijen.

Steven Naifeh i Gregori Vajt SMit, autori biografije "Van Gog: Život" tvrde kako je slavni holandski slikar bio žrtva slučajne pucnjave dvojice tinejdžera koje je poznavao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније