Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

05. 04. 2019. 23:45   >>  23:40 1

PROJEKAT U OKSFORDU

Baterije koje će poboljšati kvalitet vazduha

Inovativni projekt "Zelene energije" predstaviće baterije veličine brodskih kontejnera u Oksfordu (Engleska), koje bi trebale da doprinesu smanjenju emisija ugljenika i poboljšaju kvalitet vazduha u gradu.

Uz baterije, projekt će uključiti i stanice za punjenje električnih vozila, kao i toplinske pumpe širom grada koje će moći da daju energiju uz nižu cijenu grijanja u kućama.

Kroz pionirsku upotrebu vještačke inteligencije i softvera "inteligentnog trgovanja", energija u baterijama moći će se prodati u kompletnu mrežu kada poraste potražnja. Isti program će davati energiju i spomenutim toplinskim pumpama, kojih će biti 320.

Program će raditi u vrijeme nižih cijena, što će smanjiti finansijski trošak. Baterije će napajati 4.500 mjesta za brzo punjenje električnih vozila, što će elektrificirati flotu autobusa, taksija i teretnih vozila.

Oko 90 drugih projekata širom grada, uključujući lokalnu solarnu i hidroenergetsku energiju, pomoći će u opskrbi energijom za baterije. Stvoriće i lokalnu energetsku mrežu, te omogućiti ravnopravno trgovanje, što znači da ljudi mogu odvojiti višak energije svojim susjedima i decentralizirati potrebu za energijom, prenosi novilist.hr.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније