Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

16. 04. 2019. 23:28   >>  23:27

NEOBIČNA ULICA U BRISTOLU

Zbog velikog nagiba vozila vezuju za stubove rasvjete

U Ulici Vale u britanskom gradu Bristolu vlasnici vozila moraju automobile da vežu za stubove rasvjete, da bi ih osigurali da ne krenu u slučaju da ručne kočnice popuste, jer ulica ima ogroman nagib od čak 22 stepena.

U ovoj najstrmijoj ulici u Velikoj Britaniji nagib je 22 stepena. Hodanje ulicom rezultira bolovima u nogama, a biciklisti je koriste za testiranje svoje spremnosti.

Ulica Vale je uvrštena na listu najopasnijih na svijetu, a stanovnica Džuli Vejt, koja u njoj živi više od 20 godina, vidjela je ljude kako "skijaju" niz nju.

"Ubacite automobil u prvu brzinu, pritisnete papučicu gasa i nadate se da niko ne ide niz ulicu. Kada krenete, morate se nastaviti penjati", izjavila je Džuli.

Stanovnica Katrin Hadou je rekla da se obavezno drži za ogradu u slučajevima kada je cesta mokra i kada je hladno.

Takođe, vlasnici automobila su primorani da vezuju svoja vozila za stubove rasvjete nakon parkiranja.

Međutim, strma ulica nudi i zabavu, jer se svake godine na njoj održava takmičenje u kotrljanju jaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније