Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

28. 04. 2019. 07:08 >> 07:08
1

NA TIBETU

Otvoren autoputu na najvišoj nadmorskoj visini

Na Tibetu je pušten u saobraćaj tunel na autoputu koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini na svijetu od preko 4.750 metara.

Dvosmjerni tunel je dugačak oko 5,7 kilometara i predstavlja dio autoputa dugog 400 kilometara, koji povezuje regionalni glavni grad Lasu sa gradom Ningci na jugoistoku Tibeta.

Izgradnja tunela počela je 2015. godine, a njegovim završetkom put je skraćen za 12,3 kilometara, prenosi Kineski radio internacional.

Projektni menadžer na izgradnji ovog tunela Gong Bin rekao je da je tokom izgradnje napravljeno više od 10 tehnoloških otkrića, poput poboljšanja preciznosti pregleda planinskih tunela u ekstremno hladnim vremenskim uslovima i na velikim visinama.

On je rekao da se, pored hladnoće i nedostatka kiseonika, više od 2.000 građevinskih radnika suočilo i sa brojnim drugim izazovima.

Gong je naveo i da je ovaj autoput važan saobraćajni pravac za istočni dio Tibeta, koji može pomoći u jačanju turizma, razvoja industrije i koji može podići kvalitet života lokalnog stanovništva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније