Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, Objavila: R.P. ]

02. 05. 2019. 12:53 >> 12:53

MONTI PITON

Trooka zmija pronađena u Australiji

Zmija sa tri oka, nazvana Monti piton, pronađena je u gradu Hampti Du na Sjevernoj Teritoriji, na australijskom kontinentu.Neobični dijamantni piton dug oko 40 centimetara otkriven je na auto-putu Arnhem. Imao je deformisanu lobanju i tri funkcionalna oka, od kojih jedno na sredini glave.

Imao je poteškoća sa gutanjem od trenutka kad su ga rendžeri pronašli i uginuo je prošle nedjelje, objavili su iz Uprave za parkove i prirodu Sjeverne Teritorije.

Zmija je bila mlada i pronađena je četrtdesetak kilometara južno od glavnog grada Darvina.

"Rendgenski snimak zmijine glave otkrio je da se ne radi o dvije lobanje spojene u razvoju, već o jednoj, sa dodatnom očnom šupljinom", objavile su vlasti.

Naučnici su uglavnom saglasni da se oko najverovatnije razvilo u ranoj embrionalnoj fazi i da nije posljedica uticaja sredine.

"Treće je oko gotovo sigurno prirodna pojava, jer su deformiteti na reptilima relativno česti", navodi se u saopštenju.

Uprava je prvi put postavila sliku zmije na svoju stranicu na Fejsbuku ove nedjelje, uz tekst: "Trooka zmija upozorava: Suša stiže", očigledno aludirajući na televizijsku seriju "Igra prestola", trookog gavrana i tekst "Zima stiže".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније