Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

03. 05. 2019. 20:46   >>  20:45 3

U NJEMAČKOJ

Mohamed najpopularnije ime u 2018.

Mohamed je bilo najpopularnije ime za novorođene dječake u Berlinu prošle godine, javlja Daily Mail pozivajući se na njemački Bild.

Udruženje za njemački jezik otkrilo je da se ime Mohamed nalazi među deset najpopularnijih imena u čak šest njemačkih saveznih pokrajina.

Pored popularnosti u Berlinu, ovo ime arapskog porijekla našlo se na vrhu liste i u Hamburgu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Sarlandu i Hesenu. Kada je riječ o Njemačkoj u cijelini, ime Mohamed našlo se na 24. poziciji.

Naime, Mohamed je ime koje je u Berlinu skočilo sa šestog na prvo mjesto kao najpopularnije ime za dječake, te se smjestilo ispred Luja i Emila, a upravna direktorica prethodno spomenutog udruženja Andrea Evels je ranije rekla da se porast popularnosti ovog imena može povezati s talasom imigracije.

Evels je prošle godine takođe rekla da bi ovo ime moglo ući u top deset najpopularnijih imena za bebe u zemlji do 2021. ili 2022. godine.

Više od milion migranata s Bliskog Istoka i iz Sjeverne Afrike ušlo u Njemačku otkako je Angela Merkel otvorila vrata zemlje 2015. godine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније