Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

05. 05. 2019. 10:55   >>  11:12 1

UPRKOS ZABRANAMA

Kinezi nezaustavljivo kopiraju Lego kocke

Uprkos sudskoj presudi u novembru, kineska kompanija Lepin, nastavila je da proizvodi kopije Lego kocki, koje se ne mogu razlikovati od originala, piše danski CPH Post Online.

Kineska policija je izgubila strpljenje sa ovom firmom i uhapsila četri osobe za koje se sumnja da se nalaze iza proizvodnje lažnih Lego kocaka, javlja BCC.

Lepin je do sada proizveo kocke u vrijednosti oko 200 miliona danskih kruna i prodavao ih je širom Kine.

Te kopije gotovo su identične originalima, a jedina stvar koja se razlikuje je pravopisna greška na kutiji jedne igračke, pa umjesto "Star Wars" piše "Star Wnrs".

Još u novembru, sud u kineskom mjestu Guangzhou, donio je presudu da četiri kompanije ugrožavaju autorska prava kompanije Lego i da distribuiraju proizvode koje zbunjuju potrošače.

Tada je ovim kompanijama naređeno da odmah obustave proizvodnju i distribuciju kocki, ali i da plate Legu 4,3 miliona danskih kruna kao obeštećenje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније