Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

16. 02. 2013. 11:51   >>  11:48

PRONAĐEN

VIDEO: Preživio tri dana u divljini

18-godišnji Sem Deri Vudhed, poslije tri dana u australijskoj divljini, smršao 15 kilograma. Preživio tako što je pio tečnost za kontaktna sočiva i svoj urin.

 

Sem Deri-Vudhed se nalazi u bolnici u Longriču, na sjeveroistoku Australije, gdje se oporavlja od dehidriranosti. Mladić je za ta tri dana izgubio 15 kilograma.

Vudhed se izgubio u utorak dok je bio na trčanju po velikoj vrućini. On je radio na jednoj stočnoj farmi manje od dvije nedjelje. Farma je od Longriča udaljena 90 kilometara.

Njegova majka je doletjela iz Velike Britanije kada joj je javljeno da su spasioci juče helikopterom pronašli njenog sina.

"Preživio je tako što je pio tečnost za kontaktna sočiva i svoj sopstveni urin - rekla je njegova majka Kler Deri za televiziju "Ten". 

"Sem je neustrašiv i želi da postane marinac. Mislim da je zbog priprema za taj posao sve vrijeme bio u veoma drobroj fizičkoj formi - rekla je njegova majka.

"Stalno je gledao emisije i video klipove o marincima, pa je zbog toga mnogo znao o preživljavanju, pa smo se sve vrijeme njegovog nestanka nadali da će sve biti u redu. Ipak, kako je vrijeme prolazilo, počeli smo da gubimo nadu ", ispričala je Kler.

U potragu za njim bili su uključeni i aboridžinski tragači, koji su prvi otkrili njegove tragove stopala. Nedugo nakon toga, spaslilački helikopeter otkrio je Sema Vudheda 21 kilometar daleko od ranča, odakle je krenuo. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније