Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, Objavila: R.P. ]

15. 06. 2019. 18:37   >>  18:43

NOVI METOD

Dvije pande rođene u zatočeništvu nada za opstanak vrste

Dvije pande rođene prije oko godinu u zatočeništvu u Kini, predstavljaju nadu u opstanak te vrste zbog uspjeha novog načina parenja tih sve rjeđih životinja.

Pande, mužjak i ženka, okoćene u rezervatu u Hetaopingu na jugozapadu Kine, prenijete su u drugi rezervat, gdje su zvanično i svečano upisane u matičnu knjigu.

Blizanci se dobili ime Meimei, sreća na kineskom, i Hehe što znači harmonija.

Njihova majka, odgajena u zatočeništvu, privremeno je i bez intervencije čuvara provela više od mjesec na slobodi sa mužjakom koji ne živi u rezervatu.

Taj metod je veliki korak ka obogaćivanju vrste koja je mahom u zatočeništvu, i ohrabrenje je za uzgajivače u rezervatima da tako nastave.

Reprodukcija pande je izuzetno teška, jer je ženka plodna samo nekoliko dana u godini, dok mužjak često ne pokazuje nikakvo interesovanje.

Kada ženka okoti blizance, često se brine samo o jednom mladunčetu, dok se drugo obično mopra odnijeti u zatočeništvo gdje se o njemu brinu uzgajivači.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније