Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix, Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 10:13 >> 10:13

POČELO TESTIRANJE

Pepsi će vodu pakovati u limenci

Konzumenti širom svijeta već su se navikli na ispijanje sokova, piva, pa čak i vina iz limenki, a kompanija Pepsi sada planira da to počne s vodom.


Iz Pepsija su saopštili kako će vodu naziva Aquafina početi da testiraju početkom iduće godine, a cilj je riješiti se plastičnih boca koje su daleko štetnije za okolinu od limenki.

Stejsi Tafer, potpredsjednik Pepsija, kaže kako ispijanje vode iz metalnih kontejnera poznato ljudima, ali kako će ispijanje vode iz limenki biti potpuno novo ponašanje za mnoge.

"Naš cilj u ovom slučaju jeste da budemo malo ispred potrošača i podstičemo ih da idu u pravom smjeru", rekao je Tafer.

S druge strane, potrošači takođe podstiču Pepsi.

Posljednjih godina javnost se u velikoj mjeri okrenula protiv plastičnih predmeta za jednokratnu upotrebu koji mogu završiti na deponijama ili plutati okeanima.

Širom svijeta, samo devet posto sve plastike ikada proizvedene je reciklirano. Nasuprot tome, 67 posto aluminijuma koje potrošači kupuju, svake godine se ponovo iskoristi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније