Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, Objavila: J.B.Č. ]

10. 07. 2019. 09:06 >> 09:06

NA AUKCIJI

Prvi ugovor Bitlsa prodat za 340.000 dolara

Prvi ugovor kultnih Bitlsa s menadžerom Brianom Epsteinom prodat je za 340.000 dolara na aukciji, piše BBC.

Pol Mekartni, Džon Lenon, Džordž Harison i originalni bubnjar Pete Best potpisali su ovaj dokument 24. januara 1962. godine, prije nego što su postali svjetski slavni.

Ovim ugovorom se Brajan Epstin obavezao da će organizirati nastupe grupe te da će upravljati njihovim rasporedom i da će organizovati susrete s fanovima. Dokument je bio prvi od dva ugovora između Epstina i Bitlsa.

"Epstin je tim ugovorom ozvaničio prisutnost strasti, energije, harizme i sirove seksualnosti na sceni. Bitlesi su imali scensku energiju, ali Epstin je u njih usadio profesionalizam", rekao je Gabriel Hiton, stručnjak u aukcijskoj kući Sotbi.

U ugovoru se naglašava da će Epstinu pripasti deset odsto, povećavajući se na 15 odsto ako bi njihova zarada prelazila 150 dolara sjedmično.

Nakon što je Best napustio bend, još jedan ugovor je potpisan 1. oktobra 1962. godine s Ringom Starom kao bubnjarom, a Brajanom Epstinom je u ovom dokumentu dogovorio veću zaradu.

Sredstva prikupljena od prodaje su namijenjena humanitarnoj fondaciji Ernest Heč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније