Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B.

14. 07. 2019. 09:51   >>  09:52

ZA TURISTE

Egipat otvara dvije najstarije piramide

Egipat otvara za posjetioce dvije najstarije piramide koje se nalaze oko 40 kilometara južno od Kaira, prvi put od 1965. godine.

Ministar za antikvitete, Kaled el Anani, rekao je da su egipatski arheolozi u kraljevskoj nekropoli Dahšur pronašli kolekciju kamenih, glinenih i drvenih sarkofaga, od kojih neki sadrže mumije, prenosi Tanjug.

On je dodao da su pronađene i drvene pogrebne maske i instrumenti za sječenje kamena, koji datiraju iz kasnog perioda, odnosno od 664. do 332. godine prije nove ere.

U oblasti nekropole Dahšur nalaze se piramide koje se smatraju najstarijim, kao što su Sneferuova savijena piramida i Crvena piramida.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније