Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

15. 07. 2019. 08:37   >>  08:37

U STIJENI

Pronađen cvijet star 115 miliona godina

Međunarodna grupa naučnika otkrila je najstariji očuvani ljiljan na svijetu. Biljka je stara oko 115 miliona, a pronađena je u jednoj stijeni.

Naime, stručnjaci su pomoću CT-skeniranjanja uspjeli detaljno da ispitaju fosil u stijeni u kojoj je cvijet pronađen. Biljka je dobro očuvana i čak sadrži cvijet, kojren i pojedinačne ćelije.

Visina drevnog ljiljana je 40 centimetara. Eksperti su uspjeli da skeniraju fosil unutar stijene u kojoj je biljka sačuvana, a da je ne oštete.

Naučnici su takođe zaključili da pripada istoj grupi biljaka kao moderni ljiljani i orhideje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније